Beëdigde vertaling

Heeft u op korte termijn een beëdigde vertaling nodig? Laat het over aan de taalexperts van Vertaalbureau Grenzeloos. Wij voorzien u graag van een snelle en professionele vertaling. Vele klanten gingen u al voor. Een beëdigde vertaling betreft een rechtsgeldige vertaling. Deze is voorzien van een verklaring, handtekening en een ambtsstempel van een beëdigd vertaler. Een beëdigde vertaling is nodig voor documenten met officiële doeleinden. Denk hierbij aan documenten uit openbare registers (kadaster, hypotheekregister), documenten van de Burgerlijke Stand en andere officiële documenten zoals diploma’s, accountantsverklaringen en notariële stukken.

Een beëdigd vertaler, wat is dat?

Alleen een vertaler die beëdigd is kan een beëdigde vertaling uitvoeren. Hiervoor dient een speciale opleiding gevolgd te worden, waarna de vertaler een eed voor de rechtbank af moet leggen. De persoon in kwestie mag hierna rechtsgeldige en officiële documenten vertalen. Hiervoor gelden zeer strikte regels. Het opleidingsniveau, vakmanschap en tevens voortdurende bijscholing zijn van essentieel belang. Bij Vertaalbureau Grenzeloos bent u ervan verzekerd dat er enkel beëdigde vertalers werkzaam zijn die zijn opgenomen in het Register voor Beëdigde Tolken en Vertalers. Omtrent officiële documenten in het buitenland is een beëdigde vertaling vereist. Een buitenlandse autoriteit dient een bevestiging van de Nederlandse Staat van de beëdigd vertaler te zien. Het is van belang bij huwelijksakten, dagvaardingen, testamenten en koopcontracten. Dit wordt ook wel legalisatie van de vertaling genoemd en kent een korte en een volledige procedure:

  • Legalisatie (volledig): een uitgebreide procedure voor niet-verdragslanden waarbij de ambassade van het betreffende land en de Nederlandse ambassade betrokken zijn.
  • Apostille (verkort): een verkorte procedure voor verdragslanden, dit is goedkoper en sneller.

Partner in taal

Wij zijn uw betrouwbare partner in taal. U kunt bij Vertaalbureau Grenzeloos rekenen op een snelle en correcte beëdigde vertaling. Wij zorgen ervoor dat u het buitenland begrijpt en andersom. Met plezier vertalen wij van en naar talen als het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Pools, Turks, Russisch, Roemeens, Noors en nog veel meer. Geen taal is ons te gek. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.