Vertaalbureau Grenzeloos

Wij helpen u uw boodschap aan iedereen over te brengen

Bepaalde branches en beroepen hebben hun eigen specifieke taal, wij bieden u voor elke taal en/of niche dé vertaler die u nodig heeft!

Beëdigde vertaling

Heeft u op korte termijn een beëdigde vertaling nodig? Laat het over aan de taalexperts van Vertaalbureau Grenzeloos. Wij voorzien u graag van een snelle en professionele vertaling. Vele klanten gingen u al voor. Een beëdigde vertaling betreft een rechtsgeldige vertaling. Deze is voorzien van een verklaring, handtekening en een ambtsstempel van een beëdigd vertaler. Een beëdigde vertaling is nodig voor documenten met officiële doeleinden. Denk hierbij aan documenten uit openbare registers (kadaster, hypotheekregister), documenten van de Burgerlijke Stand en andere officiële documenten zoals diploma’s, accountantsverklaringen en notariële stukken.
Contact opnemen Vrijblijvende offerte aanvragen

shutterstock 706662169 scaled - Beëdigde vertaling

Een beëdigd vertaler, wat is dat?

Alleen een vertaler die beëdigd is kan een beëdigde vertaling uitvoeren. Hiervoor dient een speciale opleiding gevolgd te worden, waarna de vertaler een eed voor de rechtbank af moet leggen. De persoon in kwestie mag hierna rechtsgeldige en officiële documenten vertalen. Hiervoor gelden zeer strikte regels. Het opleidingsniveau, vakmanschap en tevens voortdurende bijscholing zijn van essentieel belang. Omtrent officiële documenten in het buitenland is een beëdigde vertaling vereist. Een buitenlandse autoriteit dient een bevestiging van de Nederlandse Staat van de beëdigd vertaler te zien. Het is van belang bij huwelijksakten, dagvaardingen, testamenten en koopcontracten. Dit wordt ook wel legalisatie van de vertaling genoemd en kent een korte en een volledige procedure:

  • Legalisatie (volledig): een uitgebreide procedure voor niet-verdragslanden.
  • Apostille (verkort): een verkorte procedure voor verdragslanden, dit is goedkoper en sneller.

Het laten legaliseren van een beëdigde vertaling is in Nederland een tijdrovend proces. Echter is er met een aantal landen afspraken gemaakt, waardoor een apostille (verkorte legalisatie) van de rechtbank van de vertaler volstaat. Een groot aantal landen heeft het Apostilleverdrag ondertekend, waarmee zij aangeven dat de autoriteiten in het desbetreffende land de vertaling als waarheidsgetrouwe versie van de brontekst accepteren. De apostille wordt geplaatst door de griffier van de rechtbank.
Vrijblijvende offerte aanvragen

Procedure legaliseren beëdigde vertalingen

  • Een willekeurig Rechtbank in Nederland legaliseert de handtekening van de vertaler met een stempel en een handtekening.
  • Vervolgens wordt de vertaling gelegaliseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken gevestigd in Den Haag.
  • De ambassade of het consulaat van het land van bestemming legaliseert de stempel en de handtekening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Aan de hand van de verklaring (legalisering) van het consulaat of de desbetreffende ambassade weten de instanties waar u uw beëdigde vertaling aandraagt, dat het allemaal klopt en dat er naar waarheid vertaald is door een echte, beëdigde vertaler.

Uw beëdigde vertaler

Als u een beëdigde vertaling nodig hebt voor een rechtsgeldige verklaring, bent u bij ons van harte welkom. Wij zijn specialist als het gaat op het gebied van beëdigde vertalingen. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!
Contact opnemen Vrijblijvende offerte aanvragen

shutterstock 613400372 scaled - Beëdigde vertaling

Partner in taal

Wij zijn uw betrouwbare partner in taal. U kunt bij Vertaalbureau Grenzeloos rekenen op een snelle en correcte beëdigde vertaling. Wij zorgen ervoor dat u het buitenland begrijpt en andersom. Met plezier vertalen wij van en naar talen als het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Pools, Turks, Russisch, Roemeens, Noors en nog veel meer. Geen taal is ons te gek. Naast beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht voor de volgende diensten:

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@vertaalbureaugrenzeloos.nl of door te bellen naar 0636130315. Hebt u vragen of opmerkingen? Ook dan kunt u contact opnemen. Wij staan u graag te woord. Verder kunt u op onze website een handige rekentool vinden. Zo kunt u alvast een indicatie krijgen van de prijs van uw vertaling. Let op: dit is slechts een indicatie! Een vaste prijs kunt u krijgen door het aanvragen van een offerte.

Contact opnemen