Officiële documenten vertalen

Schakel voor een officiële vertaling een ware specialist in zoals Vertaalbureau Grenzeloos. Officiële documenten vertalen noemen we ook wel beëdigde vertalingen. Dit is een rechtsgeldig gemaakte vertaling, voorzien van een verklaring, handtekening en een ambtsstempel van een beëdigd vertaler. Officiële documenten zoals diploma’s, notariële stukken, accountantsverklaringen en documenten van de Burgerlijke Stand vereisen een beëdigde vertaling.

Een beëdigd vertaler, wat is dat?

Alleen een beëdigd vertaler kan een beëdigde vertaling uitvoeren. Hiervoor heeft de vertaler een opleiding gevolgd en vervolgens een professionele eed voor de rechtbank afgelegd. Voor beëdigde vertalingen gelden zeer strenge regels en eisen. Vakmanschap, het opleidingsniveau en bijscholing zijn in deze situaties van groot belang. Al onze beëdigde vertalers zijn opgenomen in het Register voor Beëdigde Tolken en Vertalers. Om officiële documenten in het buitenland te laten vertalen is een beëdigde vertaling verplicht. De autoriteit in het buitenland wenst een bevestiging van de Nederlandse Staat van de beëdigd vertaler te zien. Dit is van belang bij huwelijksakten, dagvaardingen, testamenten en koopcontracten. Dit wordt ook wel legalisatie van de vertaling genoemd en kent een korte en een volledige procedure:

  • Legalisatie (volledig): een uitgebreide procedure voor niet-verdragslanden waarbij de ambassade van het betreffende land en de Nederlandse ambassade betrokken zijn.
  • Apostille (verkort): een verkorte procedure voor verdragslanden, dit is goedkoper en sneller.

Informatie aanvragen

Officiële documenten vertalen is dagelijkse kost bij Vertaalbureau Grenzeloos. Om u te voorzien van een uitmuntende vertaling, zetten wij graag onze vertaalexperts in. Wij hebben ons als doel gesteld elke taalbarrière als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Of het nu gaat om het Engels, Russisch, Frans, Spaans, Nederlands, Roemeens, Pools, Zweeds of Chinees, aan ons kunt u uw vertaalopdracht met een gerust hart overlaten. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.