Beëdigd vertaalbureau

Bent u op zoek naar een vertaalbureau dat u kan voorzien van een beëdigde vertaling? Maak kennis met Vertaalbureau Grenzeloos! Wij zijn hét beëdigd vertaalbureau die u voorziet van een professionele vertaling. Al vele organisaties hebben wij voorzien van beëdigde vertalingen. Dit betreft een rechtsgeldig gemaakte vertaling, voorzien van een verklaring, handtekening en een ambtsstempel van een beëdigd vertaler. Documenten die bestemd zijn voor officiële doeleinden vereisen een beëdigde vertaling. Hierbij valt te denken aan documenten uit openbare registers (kadaster, hypotheekregister), documenten van de Burgerlijke Stand en andere officiële documenten zoals diploma’s, accountantsverklaringen en notariële stukken.

Wat is een beëdigd vertaler?

Een beëdigde vertaling kan enkel worden uitgevoerd door een beëdigd vertaler. De persoon in kwestie heeft een gedegen opleiding gevolgd en tevens een professionele eed voor de rechtbank afgelegd. Hierna is hij of zij bevoegd tot het vertalen van rechtsgeldige en officiële documenten. Er gelden zeer strikte regels en eisen omtrent beëdigde vertalingen. Het opleidingsniveau, vakmanschap en tevens voortdurende bijscholing zijn van groot belang. Bij ons bent u ervan verzekerd dat er alleen beëdigde vertalers werken die zijn opgenomen in het Register voor Beëdigde Tolken en Vertalers. Een beëdigde vertaling voor officiële documenten in het buitenland is noodzakelijk. Een buitenlandse autoriteit wenst een bevestiging van de Nederlandse Staat van de beëdigd vertaler te zien. Dit is van belang bij huwelijksakten, dagvaardingen, testamenten en koopcontracten. Dit wordt ook wel legalisatie van de vertaling genoemd en kent een korte en een volledige procedure:

  • Legalisatie (volledig): een uitgebreide procedure voor niet-verdragslanden waarbij de ambassade van het betreffende land en de Nederlandse ambassade betrokken zijn.
  • Apostille (verkort): een verkorte procedure voor verdragslanden, dit is goedkoper en sneller.

Betekenis aan taal

Voor een correcte, snelle en betaalbare beëdigde vertaling is Vertaalbureau Grenzeloos het beëdigd vertaalbureau waar u naar op zoek bent. Wij zetten onze vakspecialisten in voor een uitmuntende vertaling. Ons doel is om taalbarrières te laten verdwijnen. Met plezier vertalen wij van en naar talen als het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Pools, Turks, Russisch, Roemeens, Noors en nog veel meer. Geen taal is ons te gek. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.